Amsterdamse Schaats Club
Jaap Eden
HomeNieuwsKunstrijdenLangebaanMarathonShorttrackJeugdRecreatie
ContactG-TeamEvenementenHall of FameWebTVWebshopInschrijving
 
         
         

Nieuws

         

 

             
 
     
 
     
 
     
     
 
     

 

 
 
     
 

 

 
 

 
     

 

 

 

 

 

 

  Zamboni Song
De bekendste dweilmachine voor ijsbanen is ongetwijfeld de Zamboni. De Zamboni is beroemd over de hele wereld. Om deze reden heeft een bekende Canadese groep een lied opgenomen als eerbetoon aan de Zamboni en alle ijsmeesters in de wereld. Klick op de foto voor de muziek.
     

  Zamboni in brand op ijsbaan
In Amerika is enige tijd geleden een dweil-machine tijdens het verzorgen van het ijs in brand gevlogen. Iets dergelijks heeft zich nog nooit eerder op een ijsbaan afgespeelt. Klick op de foto en zie de unieke beelden.
     

  George Formby
Sitting on the ice in the Ice rink was een van de meest populaire liedjes van de Engelse komiek George Formby. Een lied dat de sfeer weergeeft zoals dit was in de eerste helft van de vorige eeuw op de traditionele ijsbaantjes in Engeland en Amerika. Klick op de foto voor de muziek.
     

  Schaatsen slijpen
Marathon-schaatser Frans de Ronde heeft enige tijd geleden een speciale video gemaakt met uitgebreide instructie hoe je het beste je schaatsen kunt slijpen en verzorgen. Een zeer leerzame video voor zowel beginners als gevorderden! Klick op de foto en bekijk de video.
     

  De eerste Zamboni
De Zamboni-dweilmachine is een uitvinding van Frank Zamboni. Hij bouwde deze machine in 1939 voor de Paramount ijsbaan in CaliforniŽ. Over de hele wereld worden op de ijsbanen nu duizenden Zamboni's gebruikt. Richard Zamboni, zoon van Frank, heeft de allereerste Zamboni gerestaureerd en weer werkend gekregen. Klick op de foto en bekijk de video.